Etapa Escolar

L'etapa escolar

És el període de desenvolupament que comença amb l'inici escolar i finalitza amb l´adolescència.

A aquesta edat el nen ha de sortir de casa seva i entrar a un món desconegut, on les persones que formen la seva família i el seu món fins a aquest moment, es queden fora. El seu èxit o fracàs en aquest període dependrà en part de les habilitats que hagi desenvolupat en els seus anys de vida anteriors. Aquest fet marca l'inici del contacte del nen amb la societat a la qual pertany, la qual fa exigències que requereixen de noves habilitats i destreses.

D'altra banda, la relació amb els pares canvia, iniciant-se un procés gradual d'independència i autonomia, i apareix el grup de amics com un referent important que es constitueix en un dels seus eixos centrals del desenvolupament.

Alteracions de la comunicació familiar

La base de una bona convivència familiar es la adequada comunicació entre pares i fills i el respecte entre ells.

Dos factors importants són els que s'han de tindre en compte en la convivència familiar: primer que totes les persones  pensem i actuem diferent, i segon que la família no s'escull, és una relació biològica d'atzar.

A partir d'aquí, la comunicació és la pedra angular que farà que unes positives relacions familiars siguin possibles. Les senyals d'alarma que poden expressar que hi han alteracions en la comunicació familiar són:

 

  • Necessitat habitual d'imposició de normes de forma autoritària.
  • Establiment de normes poc clares i permissives.
  • Poc o nul temps per xerrar entre pares i fills.
  • Poc o nul temps de joc entre pares i fills.
  • No ser capaços d’expressar necessitats, desitjos i emocions dins de la familia.
  • Poca o nul.la capacitat d'empatia: posar-se en el lloc de l'altre.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28