Etapa Escolar

L'etapa escolar

És el període de desenvolupament que comença amb l'inici escolar i finalitza amb l´adolescència.

A aquesta edat el nen ha de sortir de casa seva i entrar a un món desconegut, on les persones que formen la seva família i el seu món fins a aquest moment, es queden fora. El seu èxit o fracàs en aquest període dependrà en part de les habilitats que hagi desenvolupat en els seus anys de vida anteriors. Aquest fet marca l'inici del contacte del nen amb la societat a la qual pertany, la qual fa exigències que requereixen de noves habilitats i destreses.

D'altra banda, la relació amb els pares canvia, iniciant-se un procés gradual d'independència i autonomia, i apareix el grup de amics com un referent important que es constitueix en un dels seus eixos centrals del desenvolupament.

Alteracions alimentàries i de la son

Les alteracions alimentàries i de la son, descartant causa mèdica, es poden trobar com a conseqüència de factors psicològics, com estats emocionals alterats ( estats d’ansietat ) o per esdeveniments estressants en la vida del nen i poden constituir en el seu grau més agut, trastorns de la conducta alimentària o de la son.

En la gana detectarem com a irregularitat, desgana, excés de gana, pèrdua de pes significativa, afartaments o vòmits autoinduits i fins i tot ideacions corporals distorsionades; i en la son podem trobar com alteracions:  insomni, despertars nocturns, hipersòmnia, terrors nocturns, malsons i sonambulisme.

Configuraran senyals d'alarma si es dona un canvi o pertorbació notable en el patró habitual de la gana i de la son, si la seva duració o freqüència es torna inusual o si els símptomes són d'elevada intensitat i freqüència, causant malestar significatiu, en aquests casos caldrà consultar l'especialista.

Una avaluació diagnòstica te que valorar les causes, els símptomes presents, així com els símptomes o trastorns associats.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28