Etapa Escolar

L'etapa escolar

És el període de desenvolupament que comença amb l'inici escolar i finalitza amb l´adolescència.

A aquesta edat el nen ha de sortir de casa seva i entrar a un món desconegut, on les persones que formen la seva família i el seu món fins a aquest moment, es queden fora. El seu èxit o fracàs en aquest període dependrà en part de les habilitats que hagi desenvolupat en els seus anys de vida anteriors. Aquest fet marca l'inici del contacte del nen amb la societat a la qual pertany, la qual fa exigències que requereixen de noves habilitats i destreses.

D'altra banda, la relació amb els pares canvia, iniciant-se un procés gradual d'independència i autonomia, i apareix el grup de amics com un referent important que es constitueix en un dels seus eixos centrals del desenvolupament.

Plaques de pelada

Les plaques de pelada són pèrdues capil.lars per caiguda del cabell  de causa desconeguda, però molt vinculada a aquestes edats a un component d'estrès i ansietat, tot i que a vegades pot haver-hi un substrat autoimmune.

Els fol.licles capil.lars no queden destruïts amb aquest trastorn, fet pel qual el cabell pot tornar a créixer, si bé és cert que són molt freqüents les recaigudes en nens que ja ho han patit alguna vegada, especialment si persisteixen els factors desencadenants.

El grau i patró de les plaques, habitualment rodones, pot variar segons el nen i en un mateix nen segons l'evolució que presenti.

Cal afegir a més, que els nens amb molt estrès o ansietat, poden arrencar-se ells els cabells per reduir aquests símptomes, produint tanmateix les plaques.

La presència de les plaques sempre és font d'angoixa per la família i el nen i cal una intervenció terapèutica dels seus factors causals.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28