Etapa Escolar

L'etapa escolar

És el període de desenvolupament que comença amb l'inici escolar i finalitza amb l´adolescència.

A aquesta edat el nen ha de sortir de casa seva i entrar a un món desconegut, on les persones que formen la seva família i el seu món fins a aquest moment, es queden fora. El seu èxit o fracàs en aquest període dependrà en part de les habilitats que hagi desenvolupat en els seus anys de vida anteriors. Aquest fet marca l'inici del contacte del nen amb la societat a la qual pertany, la qual fa exigències que requereixen de noves habilitats i destreses.

D'altra banda, la relació amb els pares canvia, iniciant-se un procés gradual d'independència i autonomia, i apareix el grup de amics com un referent important que es constitueix en un dels seus eixos centrals del desenvolupament.

Ansietat en allunyar-se dels pares

L'ansietat per separar-se dels pares és adaptativa en l’etapa compresa entre els 6 i 24 mesos, en la qual l'infant es sent insegur a l'allunyar-se dels pares. A partir del moment en que el nen comença a caminar i mínimament a parlar l'ansietat disminueix.

Perquè un nen/a presenti aquest tipus d’alteració emocional es tenen que donar tres d'aquestes situacions i han de perdurar més d’un mes:

  • Excessiu malestar quan sols pensa en la separació.
  • Gran preocupació per perdre les seves figures parentals i pensar que puguin patir un  dany.
  • Gran preocupació perquè pugui haver un aconteixement que els separi.
  • Resistència a anar a l'escola.
  • Resistència a anar-se’n a dormir sense les figura parentals.
  • Queixes somàtiques al separar-se dels seus pares.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28