Etapa Escolar

L'etapa escolar

És el període de desenvolupament que comença amb l'inici escolar i finalitza amb l´adolescència.

A aquesta edat el nen ha de sortir de casa seva i entrar a un món desconegut, on les persones que formen la seva família i el seu món fins a aquest moment, es queden fora. El seu èxit o fracàs en aquest període dependrà en part de les habilitats que hagi desenvolupat en els seus anys de vida anteriors. Aquest fet marca l'inici del contacte del nen amb la societat a la qual pertany, la qual fa exigències que requereixen de noves habilitats i destreses.

D'altra banda, la relació amb els pares canvia, iniciant-se un procés gradual d'independència i autonomia, i apareix el grup de amics com un referent important que es constitueix en un dels seus eixos centrals del desenvolupament.

Eufòria i excitació excessiva

Alguns trastorns de l'estat d'ànim es caracteritzen per presentar els símptomes següents: eufòria desmesurada ( alegria excessiva ) i injustificada, alteració del son ( baixa necessitat de dormir ), inquietud motora que pot arribar a l'agitació ( excessiva activitat amb crisis importants de ràbia ), alt nivell de vigilància ( es manté excessivament expectant i en tensió ), conducta agressiva i/o conducta d'alt risc.

Si s'observa, dins del tarannà propi de cada nen, una variació o presència contínua d'aquestes característiques, pot ser una senyal d'alarma patològica que caldrà avaluar per poder saber quin és el desencadenant i fer-ne un diagnòstic acurat.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28