La primera infància

És l'etapa evolutiva que comprèn des del naixement fins a l'etapa preescolar.

És un dels moments del desenvolupament amb major capacitat de canvi ja que el cervell encara s'està formant. En aquests anys un ésser indefens i sense capacitat per sobreviure es converteix en un nen que pensa i s'emociona, que parla i corre, que es relaciona i comença a utilitzar les seves experiències.

Qualsevol problema té ara una més fàcil solució, és el millor moment per poder prevenir, detectar, diagnosticar i tractar qualsevol trastorn neurobiològic i / o psicoeducatiu.

Restrenyiment i diarrea funcionals

 

El restrenyiment és una alteració en el ritme habitual de defecació, amb augment en la consistència. El patró de defecació varia segons el nen i l'alimentació. En nadons és anòmal menys d'un cop al dia i consistent, en més grans, fins 3 dies sense evacuar i compacte  i en general té més importància si hi ha evacuacions doloroses, dolor abdominal, sang, desgana, cansament o vòmits. Descartades causes mèdiques, es deu a desordres en horaris de menjar, mal aprenentatge d'hàbits, retirada del bolquer inadequada i en grans també per vergonya, falta de seguretat o desgana d'abandonar activitats.

La diarrea és un augment del número de vegades d'evacuació, de forma líquida. S'ha de distingir de les sis primeres setmanes de vida on es fa una transició gradual a les deposicions normals;  la defecació dins la lactància és tova i freqüent, i en lactància natural, de poca consistència i d'elevada freqüència després dels àpats. Descartades causes mèdiques, pot ser degut a hàbits alimentaris inadequats i a l'ansietat de la mare envers les defecacions del fill, transmetent així ansietat al nen, essent causa d'un possible problema en aquest sentit i provocant que el fals trastorn físic es mantingui. El tractament aborda pautes conductuals i educatives que potenciïn uns bons hàbits alimentaris i de control esfinterial, sense oblidar una actitud educativa apropiada de tot l'entorn.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28