La primera infància

És l'etapa evolutiva que comprèn des del naixement fins a l'etapa preescolar.

És un dels moments del desenvolupament amb major capacitat de canvi ja que el cervell encara s'està formant. En aquests anys un ésser indefens i sense capacitat per sobreviure es converteix en un nen que pensa i s'emociona, que parla i corre, que es relaciona i comença a utilitzar les seves experiències.

Qualsevol problema té ara una més fàcil solució, és el millor moment per poder prevenir, detectar, diagnosticar i tractar qualsevol trastorn neurobiològic i / o psicoeducatiu.

Mericisme i pica

 

El mericisme és una afectació en la qual el nen retorna els aliments de l'estómac fins a la boca, vomitant o regurgitant, i els torna a mastegar, de forma repetitiva, existint el risc de pèrdua de pes i desnutrició. Generalment s'inicia a partir dels 3 mesos d’edat, després d'un període de digestió normal. El nen presenta aquests episodis durant al menys un mes, i lluny d'ocasionar-li fàstic o pertorbació, sembla produir-li plaer, i entre episodis mostra irritabilitat i gana. Són nens amb molt estat d'alerta i desperts. Descartant causes físiques, s'acostuma a associar a la falta d’estimulació del bebè, a l'estrés, a les  dificultats de relació, o ser part d'un quadre de retard mental.

La pica consisteix en la ingestió de substàncies no comestibles desajustada evolutivament, sense rebuig als aliments. No l'hem de confondre amb l'exploració que fa el nen, ni amb l' inici de la dentició. Descartades les causes mèdiques, pot produir-se per factors emocionals, o formar part d'un quadre més ampli de trastorn del desenvolupament o retard mental.

 

El mericisme és una afectació en la qual el nen retorna els aliments de l’estómac fins a la boca, vomitant o regurgitant, i els torna a mastegar, de forma repetitiva, existint el risc de pèrdua de pes i la desnutrició. Generalment s’inicia a partir dels 3 mesos d’edat, després d’un període de digestió normal. El nen presenta aquests episodis durant al menys un mes, i lluny d’ocasionar-li fàstic o pertorbació, sembla produir-li plaer, i entre episodis mostra irritabilitat i gana. Són nens amb molt estat d’alerta i desperts. Descartant causes físiques, s’acostuma a associar a la falta d’estimulació del bebè, a l’ estrés o dificultats de relació, o ser part d’un quadre de retard mental.

La pica consisteix en la ingestió de substàncies no comestibles desajustada evolutivament, sense rebuig als aliments. No l’hem de confondre amb l’exploració que fa el nen, ni amb l’ inici de la dentició. Descartades les causes mèdiques, pot produir-se per factors emocionals, o formar part d’un quadre més ampli de trastorn del desenvolupament o retard mental.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28