La primera infància

És l'etapa evolutiva que comprèn des del naixement fins a l'etapa preescolar.

És un dels moments del desenvolupament amb major capacitat de canvi ja que el cervell encara s'està formant. En aquests anys un ésser indefens i sense capacitat per sobreviure es converteix en un nen que pensa i s'emociona, que parla i corre, que es relaciona i comença a utilitzar les seves experiències.

Qualsevol problema té ara una més fàcil solució, és el millor moment per poder prevenir, detectar, diagnosticar i tractar qualsevol trastorn neurobiològic i / o psicoeducatiu.

Senyals d'alarma als 18 i 24 mesos

Al final d'aquesta etapa, 18-24 mesos, el nen hauria d'haver assolit fites com caminar sol, sostenir objectes mentre camina, iniciar la carrera, començar a poder posar-se de puntetes amb els peus, xutar pilotes i pujar i baixar escales recolzant-se.

A nivell de psicomotricitat fina hauria de fer gargots espontanis, a nivell motriu-manipulatiu bolcar recipients, vinculat a l'àrea motriu-cognitiva, començar a establir un joc simbòlic, i en relació a la motricitat-sociabilitat, poder imitar el comportaments dels altres.

Als 18 mesos podem valorar com a senyal d'alarma que el nen no camini sense ajuda, que tingui una baixa destressa amb la manipulació de les mans o que no utilitzi els objectes pel seu ús funcional.

Al 24 mesos son senyals d'alarma tenir un caminar poc hàbil, mostrar incapacitat per tirar la pilota amb les mans, no pujar escales amb dos peus a cada escala, no donar cops de peu a la pilota, que no hi hagi gargoteig o que no imiti accions.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28