Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Ansietat: infància i adolescència

Artículos de prensa

"És convenient entrenar estratègies que ajudin el nen o l’adolescent a resoldre situacions quotidianes..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1235

Data: 12 de novembre de 2010

 

Un dels motius més freqüents en l’àmbit de la psicologia són el trastorns d’ansietat. En el seu origen ocupen un paper important els esdeveniments estressants (separació de pares, dificultats escolars o adaptació social).

Sovint apareix una vulnerabilitat que es pot manifestar de forma somàtica, com dolors abdominals, opressió respiratòria, cefalea tensional, insomni…, que fan la seva aparició en períodes d’exàmens o després de conèixer resultats.

A diferència de l’ansietat de separació en la infància, equivalent a la por a allunyar-se dels pares a l’hora d’anar a l’escola o sortides escolars, apareix l’ansietat excessiva en l’adolescència, que afecta més al vessant acadèmic i social. Una predisposició innata afavoreix la sobrepreocupació excessiva que senten. És convenient entrenar estratègies que ajudin el nen o l’adolescent a resoldre situacions quotidianes.

En l’última reunió d’octubre de 2010 de l’APA (American Psychological Association) ens informen com les tècniques d’afrontament o coping skills ens ajuden a superar aquestes situacions que ens generen ansietat.

 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 03 Agosto 2020, 09:53