Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Triar què vull ser de gran

Artículos de prensa

" És una decisió rellevant, ja que qualsevol canvi causa ansietat i deixar els amics i l'acollidor entorn escolar..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1252

Data: 11 de març de 2011

 

En aquests dies de l'any els estudiants de batxillerat comencen a tenir símptomes d'inestabilitat pel fet de triar que estudiarn en el futur. És una decisió rellevant, ja que qualsevol canvi causa ansietat i deixar els amics i l'acollidor entorn escolar a vegades es fa difícil.

La majoria no han conegut un altre espai i alguns entren en crisi personal. Mentre uns es responsabilitzen de la situació, d'altres adopten conductes d’evasió social i ho deixen per a més endavant. Les celebracions dels 18 anys a partir del gener actuen com a vàlvula d'escapament, el ritme es torna trepidant.

És un període en que les relacions familiars es posen a prova. Alguns suggeriments per aprendre a ser assertius són deixar que es comuniquin i escoltar-los. Dedicar temps de qualitat i algunes atencions poder llimar altres moments de tensió. Aprendre a pensar i estudiar per si mateix implica conèixer algunes tècniques  o estratègies: tècnica del subratllat, esquemes o resums; tipus de lectura eficaç i nivells de comprensió, desenvolupar la memòria i fer un pla realista per salvar el curs; aprendre a expressar-se per escrit.

Valorar, en fi, quins recursos cal millorar i no oblidar que es juga com s'entrena!

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 03 Agosto 2020, 09:53