Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Sols a casa per vacances

Artículos de prensa

"S'estima que un 40% dels nens es queden sols a casa en algun moment donat..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1268

Data: 1 de juliol de 2011

 

Totes les setmanes milers de pares decideixen deixar els seus fills sols per anar a treballar a fer gestions domèstiques o compromisos socials. S'estima que un 40% dels nens es queden sols a casa en algun moment donat, però molt rarament passen la nit sols. En les situacions més extremes, hi ha nens que passen tant de temps sols, sense els seus pares, que se’ls classifica com a "nens de clau" referint-se a la clau que porten penjada.

Hi ha alguns assumptes i perills potencials que han de considerar-se segons l’edat, com les "regles i expectatives": posar-se en contacte amb els pares o altres adults en situacions potencialment perilloses com emergències mèdiques, foc, alcohol, drogues, persones estranyes, llocs de risc, quan i com han de contestar el telèfon o el timbre de la porta; amics i visitants que vénen a casa; responsabilitats cap als germans; com passar el temps no estructurat, per exemple, mirar televisió, internet, i accés a canals de televisió per cable per a adults.

Els pares han de considerar el nivell de maduresa del nen. És millor preparar un pla amb els fills perquè sàpiguen fer front a tots els assumptes i problemes potencials enumerats a dalt. A més, els pares han de desenvolupar i assajar un "pla d'emergències" tractant de limitar el temps que els nens estan sols ala casa.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06