Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Com valorem l'atenció

Artículos de prensa

"En l'actualitat disposem de proves per valorar l'atenció des d'edats primerenques que permeten observar la inhibició, la flexibilitat, el control emocional i la memòria de treball,..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1659
Data: 26 de Febrer de 2019

En l'actualitat disposem de proves per valorar l'atenció des d'edats primerenques que permeten observar la inhibició, la flexibilitat, el control emocional i la memòria de treball, així com la planificació i l'organització.

Qüestionaris

Entre els últims qüestionaris que s'utilitzen es troben el Brief-P, que recopila informació sobre les funcions executives -versió infantil- i que permet recollir dades importants en 10'-15'.

S'utilitza entre 2 i 5 anys i el responen pares i tutors.

Consisteix a indicar la freqüència amb què apareixen determinats comportaments. També Brief-2 valora entre les edats de 5-18 anys diferents aspectes com dificultats d'aprenentatge, dificultats d'atenció, hiperactivitat, a la vegada que fa referència a la dispersió, als trastorns emocionals i de conducta i altres trastorns del desenvolupament.

Els resultats poden ser de gran utilitat per planificar una intervenció psicopedagògica i seleccionar les tècniques més adequades per a cada nen i adolescent en particular.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Enero 2021, 15:20