Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Anticipeu-vos

Artículos de prensa

"Anticipar-se és no deixar tot a l'atzar sinó, al contrari, tenir la confiança per decidir sobre nosaltres..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1667
Data: 23 d'Abril de 2019

Un dia, a la consulta, una mare comentava com la seva adolescent estava moltes estones passiva, com desconnectada del món, com si les preses del dia a dia no anessin amb ella, com si tot això formés part d'un món adult cap al qual no mostrava gens d'interès a participar, i com aquesta actitud li repercutia en els seus aprenentatges.

En realitat, en aquest món adult, unes persones planifiquen massa o altres prefereixen més l'espontaneïtat. A propòsit d'aquest tema, a molts adolescents els costa veure l'oportunitat a l'hora d'actuar o anticipar-se. Com a conseqüència explicava que se li passaven per alt les oportunitats, ho postergava tot, mai s'anticipava! Acabava fent tot fora de temps i, el pitjor de tot, és que ni ella mateixa entenia per què li passava. Es va adonar que havia d'aprofitar les oportunitats i va seguir avançant de forma positiva, va veure que obviava els seus punts forts i que no reconeixia els febles.

Es deixava portar per una inèrcia que li generava més inconvenients que avantatges, ja que no li permetia elaborar respostes adients davant d'imprevistos. Entendre que anticipar-se és no deixar tot a l'atzar sinó, al contrari, tenir la confiança per decidir sobre nosaltres és entendre que forma part del fet de madurar la voluntat, aspecte no fàcil d'aprendre a l'adolescència!

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Noviembre 2019, 11:34