Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Adolescent a casa...batalla?

Articles de premsa

"...els conflictes moltes vegades són el denominador comú a l'hora de relacionar-nos amb els adolescents..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1364

Data: 17 de maig de 2013

 

"És esgotador, i no puc més".

Pot ser per l'ordre, el menjar, la neteja, els estudis o l'hora de tornar a casa. El motiu pot diferir, però els conflictes moltes vegades són el denominador comú a l'hora de relacionar-nos amb els adolescents. "Cada cap de setmana és un conflicte, explicava una mare a la consulta. Amb 14 anys vol quedar-se sol i no ens vol acompanyar a cap activitat familiar perquè diu que amb nosaltres s'avorreix, fem el que fem...".

En aquestes edats, és molt freqüent que els interessos dels pares i adolescents no coincideixin en l'espai ni en el temps. El problema és que a vegades tenim por que s'enfadin i se'ls i concedeix tot. Si el clima volem que millori, és important establir pautes i posar límits. És important trobar moments per parlar del que ha passat, però ser oportú en el moment adequat és bàsic tant com evitar enfrontaments en una situació de crisi. Partint d'aquestes premisses podem millorar els conflictes amb els fills adolescents que són inherents a aquesta fase del desenvolupament, sense interferir en el evolució de la seva personalitat i a la vegada mantenint el nostre autocontrol com adults.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35