Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Saber estimar

Articles de premsa

"...Saber estimar necessita l'empatia d'entendre l'altre..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1551

Data: 20 de gener de 2017

Un nen de vuit anys s'acosta a la seva mare i li pregunta: "Com s'aprèn a estimar?" "Hi ha persones que s'estimen bé —li respon— i saben ajudar-se, saben contenir-se quan l'altre s'equivoca o comet algun petit error. D'altres, plens d'orgull, deixen anar un seguit de retrets"

La gent rígida té molts més problemes per flexibilitzar les coses, les porta al límit, magnifica, no tenen contenció, sempre hi ha un motiu per explotar, no és la solució a l'estrès diari o la pressió mediàtica descarregar la ira o ràbia en els altres i encara menys en els més propers o fills quan són petits o adolescents.

Un estudi realitzat a 100 parelles en el Regne Unit valora com afronten la vida quotidiana uns i ho compara amb els que es queden en l'intent i se separen. Saber estimar necessita l'empatia d'entendre l'altre, fer-li una mirada, un gest de complicitat, compartir el temps junts, o abraçar-lo quan ho necessita, dir paraules d'afecte és fonamental, si no hi ha temps d'estimar, doncs tot això queda en un desig que no es porta a terme, és una espurna en la mirada, és un somriure a temps, és robar-li un instant a tot i dir senzillament: T'estimo!

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35