Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Saber estimar

Artículos de prensa

"...Saber estimar necessita l'empatia d'entendre l'altre..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1551

Data: 20 de gener de 2017

Un nen de vuit anys s'acosta a la seva mare i li pregunta: "Com s'aprèn a estimar?" "Hi ha persones que s'estimen bé —li respon— i saben ajudar-se, saben contenir-se quan l'altre s'equivoca o comet algun petit error. D'altres, plens d'orgull, deixen anar un seguit de retrets"

La gent rígida té molts més problemes per flexibilitzar les coses, les porta al límit, magnifica, no tenen contenció, sempre hi ha un motiu per explotar, no és la solució a l'estrès diari o la pressió mediàtica descarregar la ira o ràbia en els altres i encara menys en els més propers o fills quan són petits o adolescents.

Un estudi realitzat a 100 parelles en el Regne Unit valora com afronten la vida quotidiana uns i ho compara amb els que es queden en l'intent i se separen. Saber estimar necessita l'empatia d'entendre l'altre, fer-li una mirada, un gest de complicitat, compartir el temps junts, o abraçar-lo quan ho necessita, dir paraules d'afecte és fonamental, si no hi ha temps d'estimar, doncs tot això queda en un desig que no es porta a terme, és una espurna en la mirada, és un somriure a temps, és robar-li un instant a tot i dir senzillament: T'estimo!

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Noviembre 2019, 11:34