Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Adaptació a l'escola

Articles de premsa

"L'adaptació és la part emocional que comporta l'escola més enllà de les notes."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1636
Data: 21 de Setembre de 2018

Escoltant Sergi Pàmies en una recent entrevista sobre el seu últim llibre i recull de contes, "l'Art de portar gavardina", el puc imaginar a classe expressant idees amb subtil ironia. Explica que a la seva mare, l'escriptora Teresa Pàmies, li hauria agradat que tingués elegància natural, però que ell no la té i que creia que l'havia posat en l'escriptura.

Ahir una mare d'un petit de quatre anys comentava com l'estava anant l'adaptació a l'escola aquest curs, canvis en el ritme de son, companys i tutors nous, així com canvis en l'espai escolar, tot compta.

Avui al matí, una adolescent tímida i amb bona capacitat explicava com temia els canvis de classe per seguir estant amb les seves amigues.

L'adaptació és la part emocional que comporta l'escola més enllà de les notes.

Aquesta és l'escola d'avui, la que desperta el talent. És la màgia del progrés educatiu, la família educa i fomenta les destreses, l'escola modula i ensenya les habilitats i envoltats dels altres és a l'escola on descobrim el talent innat. És el que hauria de ser o no? Arribats aquí la bona adaptació està aconseguida!

Bona entrada de curs a tots!

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06