Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Adaptació a l'escola

Artículos de prensa

"L'adaptació és la part emocional que comporta l'escola més enllà de les notes."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1636
Data: 21 de Setembre de 2018

Escoltant Sergi Pàmies en una recent entrevista sobre el seu últim llibre i recull de contes, "l'Art de portar gavardina", el puc imaginar a classe expressant idees amb subtil ironia. Explica que a la seva mare, l'escriptora Teresa Pàmies, li hauria agradat que tingués elegància natural, però que ell no la té i que creia que l'havia posat en l'escriptura.

Ahir una mare d'un petit de quatre anys comentava com l'estava anant l'adaptació a l'escola aquest curs, canvis en el ritme de son, companys i tutors nous, així com canvis en l'espai escolar, tot compta.

Avui al matí, una adolescent tímida i amb bona capacitat explicava com temia els canvis de classe per seguir estant amb les seves amigues.

L'adaptació és la part emocional que comporta l'escola més enllà de les notes.

Aquesta és l'escola d'avui, la que desperta el talent. És la màgia del progrés educatiu, la família educa i fomenta les destreses, l'escola modula i ensenya les habilitats i envoltats dels altres és a l'escola on descobrim el talent innat. És el que hauria de ser o no? Arribats aquí la bona adaptació està aconseguida!

Bona entrada de curs a tots!

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Miércoles 10 Junio 2020, 07:35