Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Fracàs escolar i xarxes socials

Articles de premsa

"En noies afecta molt a l'autoestima i imatge corporal, en les hores de son apareixen problemes per dormir poc, genera símptomes d'ansietat, depressió i soledat." 

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1675
Data: 21 de Juny de 2019

Quan a Kevin Systrom li van oferir un treball a Facebook Mark Zuckerberg, aquest no va entendre perquè va renunciar a aquesta oportunitat amb només 22 anys. Junt amb un amic, Mike Krieger, company també d'estudis, va desenvolupar una aplicació per penjar instantànies en festes amb els seus amics a Silicon Valley (Palo Alto), Califòrnia. El 2012 li va tornar a oferir i un grup de tretze persones es van traslladar a la seu de Facebook, al Merlo Park. S'evitava així la competència i es posava en marxa la millor eina per compartir fotos en dispositius mòbils i l'aplicació més utilitzada per menors: Instagram.

És evident que tot ha anat a una velocitat de vertigen. A la Universitat de Cambridge, un estudi realitzat a 1.500 adolescents i joves entre 14-24 anys per la Royal Society for Public Health valorava 14 factors a tenir en compte. En noies afecta molt a l'autoestima i imatge corporal, en les hores de son apareixen problemes per dormir poc, genera símptomes d'ansietat, depressió i soledat. Snapchat està en la mateixa línia. L'informe final proposa que els usuaris rebin una notificació quan la foto estigui manipulada, que es portin a terme campanyes de formació sobre riscos en l'àmbit escolar, com afecta la fatiga ocular, dificultats de concentració posterior i com acapara temps d'estudi.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06