Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Fracàs escolar i xarxes socials

Artículos de prensa

"En noies afecta molt a l'autoestima i imatge corporal, en les hores de son apareixen problemes per dormir poc, genera símptomes d'ansietat, depressió i soledat." 

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1675
Data: 21 de Juny de 2019

Quan a Kevin Systrom li van oferir un treball a Facebook Mark Zuckerberg, aquest no va entendre perquè va renunciar a aquesta oportunitat amb només 22 anys. Junt amb un amic, Mike Krieger, company també d'estudis, va desenvolupar una aplicació per penjar instantànies en festes amb els seus amics a Silicon Valley (Palo Alto), Califòrnia. El 2012 li va tornar a oferir i un grup de tretze persones es van traslladar a la seu de Facebook, al Merlo Park. S'evitava així la competència i es posava en marxa la millor eina per compartir fotos en dispositius mòbils i l'aplicació més utilitzada per menors: Instagram.

És evident que tot ha anat a una velocitat de vertigen. A la Universitat de Cambridge, un estudi realitzat a 1.500 adolescents i joves entre 14-24 anys per la Royal Society for Public Health valorava 14 factors a tenir en compte. En noies afecta molt a l'autoestima i imatge corporal, en les hores de son apareixen problemes per dormir poc, genera símptomes d'ansietat, depressió i soledat. Snapchat està en la mateixa línia. L'informe final proposa que els usuaris rebin una notificació quan la foto estigui manipulada, que es portin a terme campanyes de formació sobre riscos en l'àmbit escolar, com afecta la fatiga ocular, dificultats de concentració posterior i com acapara temps d'estudi.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Noviembre 2019, 11:34