Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Mòbil: com i quan donar-lo?

Articles de premsa

"És el regal més desitjat entre nens i adolescents d'entre 10-18 anys, tant és així que l'increment de consultes per addicció a les TIC ha promogut una investigació recent."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1692
Data: 25 d'Octubre de 2019

És el regal més desitjat entre nens i adolescents d'entre 10-18 anys, tant és així que l'increment de consultes per addicció a les TIC ha promogut una investigació recent. La majoria d'ells responen per unanimitat conèixer el seu ús instrumental, però només un 30% té en compte com ha de fer servir els continguts d'Internet, controlar la privacitat i fer un ús adequat i no arriscat de les xarxes socials. Google i FAD aquí han desenvolupat un projecte anomenat (IN)FORMAT que compta amb vídeos, guies docents i formació a través d'un videojoc anomenat "Eraser" per a equips que consisteix en una sèrie d'aventures per salvar el planeta. Es tracta de fomentar el pensament crític i ensenyar a evitar riscos. Aprenen a valorar la veracitat de les notícies, buscar la font d'una dada concreta, localitzar informació que podria ser sospitosa.

Tenint en compte que un 69,8% de menors entre 10 i 15 anys té telèfon mòbil. Segons els resultats, s'informa que cada minut s'envien al món 200 milions de correus electrònics i 100.000 missatges de Twitter, es fan 2 milions de consultes a Google, es pugen 48 hores de vídeos a YouTube i 6.000 fotos d'Instagram. Una pregunta preocupa als pares, com i quan donar-lo i, sobretot, en sentir l'angoixada frase: seré l'últim en tenir-lo!

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06