Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

Mòbil: com i quan donar-lo?

Artículos de prensa

"És el regal més desitjat entre nens i adolescents d'entre 10-18 anys, tant és així que l'increment de consultes per addicció a les TIC ha promogut una investigació recent."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1692
Data: 25 d'Octubre de 2019

És el regal més desitjat entre nens i adolescents d'entre 10-18 anys, tant és així que l'increment de consultes per addicció a les TIC ha promogut una investigació recent. La majoria d'ells responen per unanimitat conèixer el seu ús instrumental, però només un 30% té en compte com ha de fer servir els continguts d'Internet, controlar la privacitat i fer un ús adequat i no arriscat de les xarxes socials. Google i FAD aquí han desenvolupat un projecte anomenat (IN)FORMAT que compta amb vídeos, guies docents i formació a través d'un videojoc anomenat "Eraser" per a equips que consisteix en una sèrie d'aventures per salvar el planeta. Es tracta de fomentar el pensament crític i ensenyar a evitar riscos. Aprenen a valorar la veracitat de les notícies, buscar la font d'una dada concreta, localitzar informació que podria ser sospitosa.

Tenint en compte que un 69,8% de menors entre 10 i 15 anys té telèfon mòbil. Segons els resultats, s'informa que cada minut s'envien al món 200 milions de correus electrònics i 100.000 missatges de Twitter, es fan 2 milions de consultes a Google, es pugen 48 hores de vídeos a YouTube i 6.000 fotos d'Instagram. Una pregunta preocupa als pares, com i quan donar-lo i, sobretot, en sentir l'angoixada frase: seré l'últim en tenir-lo!

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Miércoles 10 Junio 2020, 07:35