L'adolescència

És l'etapa de transició entre la infància i la vida adulta, és un comiat de les dependències infantils i un continu esforç per assolir un satisfactori coneixement personal.

L'adolescent és un viatger sense planell, que ha abandonat una localitat sense conèixer prou bé la pròxima. És una etapa de continus i inesperats canvis que es mouen entre les llibertats del passat i les responsabilitats del futur.

És també i fonamentalment una etapa de benvinguts canvis, benvingudes crisis i benvingudes adaptacions.

Euforia i excitació excessiva

Ela adolescents experimenten canvis anímics inusuals i solen presentar labilitat emocional. Pot ser que és sentin molt feliços i "animats" i que siguin molt més actius que de costum la qual cosa no seria un signe d'alarma. No obstant això, l'eufòria i l'excitació excessiva no són el mateix que els alts i baixos emocionals que experimenten els adolescents, són més aguts. Són canvis extrems d'humor, del comportament i dels nivells d'energia, que apareixen aïllats com episodis o en combinació amb estadis depressius.

Podríem observar com senyals d'alarma:

  • Sentir-se molt feliços i eufòrics o fer ximpleries d'una manera inusual i sense causa aparent.
  • Posar-se sobtadament de molt mal geni sense desencadenant, poden presentar crisis de ràbia molt serioses.
  • Parlar molt ràpid sobre moltes coses diferents.
  • No tenir necessitat de dormir i fer-ho poques hores, sense sentir-se cansats.
  • Pensar, parlar i tenir molta més activitat sexual.
  • Fer coses perilloses sense cap mena de control dels límits.

Si s'observen aquestes característiques, pot ser un senyal d'alarma patològica que caldrà avaluar per poder saber quin n'és el desencadenant i fer un diagnòstic precís, descartant trastorns de l'estat d'ànim o episodis maníacs principalment.

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28