La primera infància

És l'etapa evolutiva que comprèn des del naixement fins a l'etapa preescolar.

És un dels moments del desenvolupament amb major capacitat de canvi ja que el cervell encara s'està formant. En aquests anys un ésser indefens i sense capacitat per sobreviure es converteix en un nen que pensa i s'emociona, que parla i corre, que es relaciona i comença a utilitzar les seves experiències.

Qualsevol problema té ara una més fàcil solució, és el millor moment per poder prevenir, detectar, diagnosticar i tractar qualsevol trastorn neurobiològic i / o psicoeducatiu.

Somniloquia, ofensa capitis i narcolèpsia

 

La somniloquia consisteix en episodis de parla durant el son. Es tracta normalment de l'emissió de paraules inintel·ligibles o un conjunt d'elles formant frases curtes. Poden acompanyar-se de rialles, crits o plors. No solen despertar al nen, però solen ser molestes per a les persones que l'envoltin. Pot expressar un problema emocional o d'estrés encara que també pot ser un símptoma totalment normal i sense cap significació clínica.

La ofensa capitis nocturna, consisteix en fer cops rítmics del cap contra el coixí o la paret al intentar agafar el son. Poden també aparèixer sons guturals. Normalment apareix en el moment de quedar dormit. Sol començar als 9 mesos i normalment, no persisteix més dels 4 anys. Una altra alteració del son equivalent es la presència de conductes repetitives e involuntàries, com per exemple el balanceig de varies parts del cos per adormir-se.

Un  trastorn del son, encara que molt poc freqüent a l'infància, és la narcolèpsia, en el qual al nen li apareixen atacs de son reparador irresistibles que apareixen diàriament durant un mínim de 3 mesos. Aquest trastorn és perillós per les seves conseqüència ja que pot comportar per exemple caigudes greus.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28