Rosa Mª Ibáñez

Psicóloga Clínica Infantil y Adolescente

Máster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Colegiada por el Colegio Oficial de Psicólogos de Cataluña y Baleares con el nº 8951.

Codirectora y miembro fundador del Centro Psicopediàtric Guia.

Pertenece al Cuerpo Facultativo de Centro Médico Teknon donde dirige el equipo de Psicología Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatría (Psiquiatría y Psicología Infantil y Adolescente).

Secretaria de Comunicación de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Médicas y de la salud de Cataluña y Baleares (2003/2007).

Miembro numerario de la Sociedad Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Academia de Ciencias Medicas y de la Salud de Cataluña y Baleares.

Miembro del comité científico del curso de postgrado "Curso de Especialidades Pediátricas" de Centro Médico Teknon.

Profesora del Practicum del Máster Oficial en Psicología General Sanitaria de la Universidad de Barcelona.

La dislèxia

Artículos de prensa

"...la dislèxia es resol de forma satisfactòria si es tracta degudament..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1535

Data: 29 de setembre de 2016

La dislèxia és una dificultat que comença a ser identificada a finals del segle XIX com un obstacle en el progrés escolar amb repercussió sobre els aprenentatges a causa de dificultats fonamentalment lectocomprensives. Actualment els estudis el 2014 de Sally Shaywitz del Departament of Pediatrics, Yale University School of Medicine, New Haven, Connecticut, una investigadora de les que més publica al món sobre el tema, Connecticut Longitudinal Study, ens informa que la dislèxia es resol de forma satisfactòria si es tracta degudament i sobretot a temps amb tècniques d'intervenció adients al problema.

Les dades obtingudes en la població americana de parla anglesa diuen que un 27% d'estudiants d'educació secundària tenen dificultats per comprendre bé el que llegeixen, fet que es dóna en el 36% a primària. Destaquen també que un 17% han llegit correctament més tard del temps esperat per la seva edat. Tenint en compte que la lectura és imprescindible per estudiar i expressar-se per escrit, es faci amb llibre o ordinador, detectar aquestes dificultats lectoescriptores en edats primerenques és un factor preventiu fonamental.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 03 Agosto 2020, 09:53